Tipy na dovolenku

Ostrov Phuket a jeho tisíc odtieňov krásy

Je mnoho ostrovov, ktoré sú tak špecifické a krásne, až vás to núti navštíviť ich. Možno taká bude aj vaša tohtoročná dovolenka na thajskom ostrove Phuket. Dovolenku si trebárs predlžíte, alebo sa na tamojšom ostrove jednoducho natrvalo usadíte. Prečo nie? Ostrov Phuket je jednou z najobľúbenejších thajských destinácií. Tento ostrovný poklad sa nachádza v juhozápadnej časti Andamanského mora. Je ideálnou dovolenkou pre všetkých a pre každú príležitosť.

Na ostrov Phuket určite nevycestujte so zlou náladou a plánmi, ako sa pred bežným turistickým ruchom ukryjete v hoteli. Bola by veľká škoda nevyužiť každú jednu príležitosť  na oddych, zábavu aj na poznávacie potulky mestom či dedinou. Okolité exotické prostredie a šum tyrkysového mora je len malým ukazovateľom všetkého, čo tu na vás čaká. Pláže sú pokryté jemným bielym pieskom a s množstvom nádherných zátok pre ešte lepšie možnosti na rekreáciu a dobrodružstvo.

Pláže ostrova Phuket patria k celosvetovo uznávaným a najkrajším vôbec. K nim sa z roka na rok čoraz viac zaraďuje aj pláž Kamala Beach. Je to ešte pomerne pokojné idylické miesto na oddych. Pôvodne menšia rybárska dedinka si aj napriek rozvíjajúcemu sa turizmu uchováva svoju čistotu a neporušenosť ľudským zásahom. Pláž je pokrytá bielym pieskom. Nie je tu veľa hotelov, no zato dosť nádhernej tropickej zelene a priezračných vôd.

Phuket – bohatý na prírodné, ale aj historické krásy

Obľúbeným vodným športom je tu predovšetkým potápanie. Najbežnejším dopravným prostriedkom na preskúmanie tých najkrajších zákutí sa stala loď a rozvinutá lodná doprava. Turisti si tu radi užívajú aj plavbu na kajaku. Loďou sa tak veľmi ľahko dostanete k preslávenej zátoke Phang Nga. Zátoku preslávilo natáčanie filmu Muž so zlatou zbraňou. Zátoka je oázou pokoja a nevídaných krás. Má zvláštny atypický tvar. Uprostred zátoky je mohutný skalnatý útvar Koh Tapu.

Na ostrove určite nevynechajte ani návštevu celosvetovo najkrajšieho a najväčšieho budhistického chrámu Wat Chalong. Konajú sa tu rôzne posvätné obrady a je strediskom mníšskych rádov. Dominantou ostrova je mramorová socha Budhu na majestátnom kopci, ktorú vidieť z celej južnej ostrovnej časti. Stavba sa v roku 2004 mohla uskutočniť zo štedrých finančných darov.

Foto: pixabay.com