Zdravie a krása

Kakaové maslo a jeho pôvod

Prírodných produktov je na trhu dnes mnoho. Arganový olej, bambucké maslo, ale málo z nich si však získalo takú popularitu ako kakaové maslo. Kakaové maslo je vhodné na vonkajšie aj vnútorné použitie a preto má skutočne široké využitie. Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí si kakaové maslo obľúbili, prečítajte si v nasledujúcich riadkoch niečo o jeho pôvode.

Kakaovník a civilizácie minulosti

Kakaové maslo pochádza zo stromu, ktorý sa nazýva kakovník, odborne Theobroma cacao. Strom rastie len okolo rovníka a dorastá až do výšky 15 metrov. Kakovník poznali už v dávnej minulosti pôvodní obyvatelia Južnej Ameriky. Jeho skutočný potenciál objavili Mayovia a Aztéci, ktorí kakao začali využívať ako potravu. Kakao do Európy priniesol Hernando Cortez. Liečivé účinky kakaového masla boli objavené len v nedávnej minulosti. Dnes sa však na ne spolieha mnoho ľudí po celom svete.

Ako sa získava kakaové maslo?

Kakaové maslo sa získava z kakaových bôbov. Bôby sú v skutočnosti semená a nachádzajú v plodoch kakaovníka. Tie pripomínajú veľké struky, z ktorých sa bôby vyberú a ďalej spracúvajú. Kakaové bôby sa upražia a následne rozdrvia. Z rozdrvených kakaových bôbov sa lisovaním získava prírodný tuk, ktorý poznáme pod názvom kakaové maslo.

Kakaové maslo pre každého

Kakaové maslo má mnoho liečivých účinkov na pleť. Pomáha ju udržiavať zdravú, sviežu a mladú, Zbavuje pleť vrások a akné. Rovnako ochraňuje pred nepriaznivými vplyvmi z okolia. Keďže ide o prírodný tuk, dá sa použiť aj pri varení, ako prísada do rôznych jedál. Ak máte o tento zázrak z prírody záujem, môžete si kakaové maslo kúpiť tu. Na trhu sa okrem kakaového masla nachádza mnoho iných BIO produktov. V prípade, že chcete o nich zistiť viac kliknete sem.